Dekk til elbil

Når du skal velge dekk til elbilen din er det et par ting du bør tenke ekstra nøye på. De vanlige kriteriene som slitestyrke, kjøreegenskaper og bremselengde er selvfølgelig like viktig på en elbil som på en tradisjonell bil, men i tillegg så er både støynivå og rullemotstand viktige egenskaper. 

Rullemotstand

  • Hva slags rullemotstand dekket har kan du se på EU-merkelappen, som står på dekket når det er nytt. Skalaen går fra A til G, hvor A er den minste rullemotstanden et dekk kan ha. 
  • De fleste elbiler som selges i Norge i dag har en rekkevidde på rundt 20 til 40 mil. Da kan noen ekstra kilometer fra eller til bety ganske mye. 

Støynivå

  • Støynivået blir mer tydelig i en elbil, for man har ikke en bensin- eller dieselmotor som bråker. På EU-merkelappen angis også en skala for støy, men dette er ikke den opplevde støyen inne i bilen. Støyen som angis er den støyen som måles utenfor bilen. 
  • Det finnes dekk på markedet som gir mindre støy inne i bilen. For eksempel har dekket fra Continental, ContiSilent™, en spesialtilpasset teknologi som reduserer innvendig dekkstøy. 

Tips fra oss! Ikke kjør med piggfrie vinterdekk på sommeren

Det aller verste når det kommer til rullemotstand og rekkevidde er å kjøre med piggfrie vinterdekk på sommeren. Noe som svært mange elbileiere faktisk gjør. Dette er svært farlig med tanke på bremselengde og bilens kjøreegenskaper, men i tillegg har piggfrie vinterdekk på elbilen mer enn 15% høyere rullemotstand enn vanlige sommerdekk.

Kjører du elbil er vår anbefaling til deg å passe på at du har riktige dekk til elbilen din, og trenger du hjelp for å finne de riktige dekkene til elbilen din er du velkommen til oss. 

Be om tilbud

Velg dekkdimensjoner
Bredde
Profil
Diameter
Eller

Skriv inn ditt reg. nr.


Type dekk
Sommerdekk eller vinterdekk? Dette feltet er påkrevet
Navn Dette feltet er påkrevet
E-post Dette feltet er påkrevet
Telefon Dette feltet er påkrevet