Gratis tilstandskontroll
av dine dekk

Gratis tilstandskontroll

Å utføre tilstandskontroll av bildekk er avgjørende for både sikkerhet og økonomi.


Regelmessig tilstandskontroll og vedlikehold av bildekk er essensielt for å opprettholde både sikkerheten og effektiviteten i kjøringen. Det er en liten investering som betaler seg i form av sikrere veier, økonomiske besparelser, og et mer miljøvennlig kjøretøy. Kom innom for en uforpliktende kontroll.
Informasjon
Kundefordel Gratis tilstandskontroll
Her er noen grunner til hvorfor det er viktig med jevnlig tilstandskontroll:

1. Sikkerhet

Sikkerheten på veien er direkte knyttet til tilstanden på bilens dekk. Gode dekk sørger for nødvendig grep og stabilitet, spesielt under vanskelige kjøreforhold som regn eller snø. Slitte dekk øker risikoen for ulykker betraktelig, da de reduserer bilens evne til å bremse effektivt og kan føre til ustabilitet i svinger.

2. Økonomiske besparelser

Regelmessig sjekk av dekkene kan spare deg for penger over tid. Dekk som er godt vedlikeholdt og riktig oppblåst, sørger for bedre drivstofføkonomi. Dessuten forlenger jevnlig vedlikehold dekkets levetid, slik at du ikke trenger å kjøpe nye dekk så ofte.

3. Lovkrav og forsikringsvilkår

I Norge er minstekravet til mønsterdybde på bildekk fastsatt for å sikre trygg kjøring under ulike vei- og værforhold. Kravene er som følger:

  • For sommerdekk er minstekravet til mønsterdybde 1,6 millimeter.
  • For vinterdekk, enten med eller uten pigger, er minstekravet 3 millimeter.

Det er viktig å merke seg at selv om dette er de lovpålagte minstekravene, anbefaler eksperter ofte en dypere mønsterdybde for optimal sikkerhet. For eksempel anbefales en mønsterdybde på minst 4 millimeter for vinterdekk for bedre grep på snø- og isdekte veier. Regelverket er laget for å sikre at kjøretøy har tilstrekkelig veigrep, noe som er kritisk for å redusere risikoen for skrens og ulykker, spesielt i vanskelige kjøreforhold. Regelbrudd kan resultere i bøter og kan også påvirke forsikringsdekningen ved en ulykke. Det er derfor avgjørende for bilførere i Norge å regelmessig kontrollere dekkene sine og sørge for at de oppfyller disse kravene.

4. Bedre kjøreopplevelse

Godt vedlikeholdte dekk bidrar til en jevnere og mer behagelig kjøreopplevelse. Dette skyldes redusert støy, bedre håndtering og større stabilitet.

5. Miljøhensyn

Riktig trykk og god tilstand på dekkene bidrar også til lavere CO2-utslipp, ettersom det optimaliserer drivstofforbruket. Det er et lite, men viktig bidrag i kampen mot klimaendringer.